
ORising Skin Care
Biologicznie skóra ulega pierwszym zmianom w jej głębokich warstwach w wieku 25 lat, co prowadzi do powstawania pierwszych zmarszczek. Po ukończeniu 40 lat zmiany te stają się jeszcze bardziej widoczne. Wpływ na szybkość i nasilenie procesu starzenia się skóry mają takie czynniki jak: zanieczyszczenia środowiska, nadmierna ekspozycja na słońce, niezdrowy styl życia i nieodpowiednia dieta. Powodują one głównie powstawanie stresu oksydacyjnego w tkankach, co w konsekwencji prowadzi do nagromadzenia się wolnych rodników w komórkach.
Biotechnologia w ostatnich latach znalazła nowe rozwiązania opóźniające proces starzenia się skóry oraz zmniejszające zmiany w jej głębokich warstwach. Dzięki temu skóra pozostaje młoda, zdrowa i rozświetlona.
ORising Skin Care z kwasem hialuronowym proponuje innowacyjne rozwiązanie dla nowoczesnej kobiety, która dąży do zapobiegania uszkodzeniom skóry przez czynniki zewnętrzne i dba o nią w sposób naturalny.
tekst
Składniki aktywne linii
Kwas hialuronowy jest naturalnym polimerem zdolnym do utrzymywania dużej ilości wody w macierzy zewnątrzkomórkowej. Powoduje silne nawilżanie skóry.
Kwas hialuronowy o niskiej masie cząsteczkowej penetruje skórę do głębszych warstw dzięki czemu widocznie redukuje głębokie zmarszczki. Indukuje geny odpowiedzialne za połączenia międzykomórkowe w skórze zachowując jej pierwotną strukturę. Poprawia elastyczność skóry i odmładza ją.
Usieciowany kwas hialuronowy natychmiast wypełnia drobne zmarszczki, nawilża skórę, zwiększa jej elastyczność pozostawiając ją miękką i jedwabistą.
Kofeina jest antyoksydantem. Pobudza mikrokrążenie w skórze oraz nawilża ją.
Karnozyna jest przeciwutleniaczem.
Wyciąg z szarańczynu strąkowego jest roślinną alternatywą dla kwasu hialuronowego i kolagenu. Ma niezwykłe właściwości nawilżające tworząc na skórze elastyczny film. Ma również działanie przeciwzmarszczkowe. Poprawia ogólny wygląd skóry.
Wyciąg z liści strączyńca oskrzydlonego posiada naturalny system ochronny przeciwko promieniowaniu UV. Działa również prewencyjnie na negatywne zmiany komórkowego DNA spowodowane działaniem promieniowania UV.
Erytrytol to naturalny składnik aktywny o działaniu nawilżającym.
Wyciąg organiczny z krwawnika działa tonizująco, pobudzająco i ściągająco.
Wyciąg organiczny z rumianku działa kojąco i przeciwzapalnie. Wskazany dla delikatnej i wrażliwej skóry.
Wyciąg organiczny z nagietka działa zmiękczającą ochronnie i regenerująco.
Wyciąg organiczny ze skrzypu jest bogaty w minerały. Ma działanie odżywcze, ściągające, lipo-regulacyjne, ujędrniające i regenerujące. Zwiększa elastyczność skóry.
Wyciąg z liczi to aktywny i wielofunkcyjny składnik produktu. Zawiera wiele cząsteczek antyoksydacyjnych chroniących przed wolnymi rodnikami powstającymi pod wpływem utleniającego działania promieni UV.
Wyciąg organiczny z malwy działa zmiękczająco, ochronnie, nawilżająco oraz zmniejsza przekrwienie skóry.
Wyciąg organiczny z borówek ma działanie ściągające, oczyszczające, antyoksydacyjne. Koi i przeciwdziała zaczerwienieniom.
Wyciąg organiczny z drzewa oliwnego to ekstrakt bogaty w antyoksydanty. Redukuje wolne rodniki, które są głównie odpowiedzialne za starzenie się komórek skóry. Ma właściwości nawilżające, odżywcze, regenerujące. Przeciwdziała starzeniu się skóry.
Wyciąg organiczny z czerwonych winogron jest przeciwutleniaczem redukującym wolne rodniki.
Olej z makadamii chroni skórę przed słońcem i wiatrem. Utrzymuje prawidłowe uwodnienie skóry.
Olej z otrębów ryżowych to intensywny środek zmiękczający i odżywczy.
Pantenol nawilża, zmiękcza i koi skórę. Stymuluje proliferację komórkową.
Peptydy biomimetyczne stymulują syntezę głównych składników macierzy pozakomórkowej skóry tj. kolagenu, elastyny, lamininy i proteoglikanów. Sprawiają, że skóra jest bardziej zwarta i pozwala zachować jej gęstość.
Proteiny ryżowe mają działanie nawilżające, zmiękczające i odżywcze.
Proteiny sojowe stymulują aktywność komórkową oraz odpowiadają za prawidłowe odżywienie skóry.
Izomery sacharydowe przywracają równowagę wodną skóry.
Octan witaminy E chroni obecne w skórze kwasy tłuszczowe przed utlenianiem i tym samym tworzeniem się wolnych rodników.